Jehněčí vývar s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí vývar s kroupami
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41703 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
500 g | Hovězí maso přední |
100 g | Kroupy střední |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 575,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí maso přední, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy střední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí vývar s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme maso vaříme v osolené vodě, po půl hodině přidáme na |
2 | kousky pokrájený celer a pomalu vařímeještě 2,5 hodiny. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, vrátíme zpět do vývaru. Zatím v jiném hrnci uvaříme kroupy, scedíme a přidáme k vývaru. |
Poznámka
Servírujeme teplé.