Recept

Medový pudink z kukuřičné mouky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41706

Ingredience

100 g Med včelí
900 ml Mléko plnotučné
70 g Mouka kukuřičná
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 špetka Zázvor mletý
Na přelití
200 ml Mléko plnotučné
Do formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
9% Sacharidy 33 g
26% Tuky 19 g
5% Sodík 105 mg
16% Bílkoviny 9 g

Medový pudink z kukuřičné mouky postup přípravy receptu:

1

Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit.

2

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme.

3

Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku.

Poznámka

Pudink podáváme teplý nebo studený. Můžeme ho přelít ovocnou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept