Medový pudink z kukuřičné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový pudink z kukuřičné mouky
Medový pudink z kukuřičné mouky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41706 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
900 ml | Mléko plnotučné |
70 g | Mouka kukuřičná |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 špetka | Zázvor mletý |
Na přelití | |
---|---|
200 ml | Mléko plnotučné |
Do formy | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 116,1mg |
Draslík | 48,2mg |
Vláknina | 746,0mg |
Vitamín A | 119,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka kukuřičná, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medový pudink z kukuřičné mouky postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme, necháme vychladnout a zašleháme do něj kukuřičnou mouku. Nádobu postavíme do vodní lázně a zhruba dvacet minut za neustálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Poté do ní vmícháme med, koření, máslo a po částech rozšlehaná vejce. Směs už se nesmí dál vařit. |
2 | Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme do ní pudink, který opatrně přelijeme studeným mlékem, už nemícháme. |
3 | Pudink pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu, až se mléko vsákne a pudink má zlatavou kůrčičku. |
Poznámka
Pudink podáváme teplý nebo studený. Můžeme ho přelít ovocnou šťávou.