Recept

Jehněčí hřbet podle Evy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41709

Ingredience

1 kg Brambory
150 g Cibulka jarní
800 g Jehněčí hřbet
5 g Majoránka
120 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
200 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
11% Sacharidy 39 g
160% Tuky 120 g
32% Sodík 638 mg
75% Bílkoviny 42 g

Jehněčí hřbet podle Evy postup přípravy receptu:

1

Maso prudce osmažíme na 3 lžících oleje (přibližně 2 minuty). Posypeme tymiánem, plátky česneku a necháme odstát. Do pekáčku vložíme plátky omytých, neloupaných malých brambor, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Přidáme maso a mrkev, mladou cibuli i s natí - vše nakrájené na proužky, posypeme paprikou, majoránkou, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme při 200° C asi 1 /2 - 3/4 hodiny.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept