Jehněčí hřbet podle Evy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet podle Evy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41709 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
800 g | Jehněčí hřbet |
5 g | Majoránka |
120 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 930,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí hřbet, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí hřbet podle Evy postup přípravy receptu:
1 | Maso prudce osmažíme na 3 lžících oleje (přibližně 2 minuty). Posypeme tymiánem, plátky česneku a necháme odstát. |
2 | Do pekáčku vložíme plátky omytých, neloupaných malých brambor, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Přidáme maso a mrkev, mladou cibuli i s natí - vše nakrájené na proužky, posypeme paprikou, majoránkou, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme při 200° C asi 1 /2 - 3/4 hodiny. |