Zeleninové rizoto s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rizoto s krabím masem
Zeleninové rizoto s krabím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41711 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Bujón slepičí |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Hrášek mražený |
120 g | Krab |
100 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
500 ml | Voda pitná |
Na vymazání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 384,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek mražený, Krab, Paprika zelená, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninové rizoto s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, celer a mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semen a pokrájíme na krátké nudličky, petrželovou nať jemně nasekáme, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zmražený hrášek přelijeme vodou, necháme okapat. Deset minut vaříme ve vodě slepičí bujón, poté ho necháme vychladnout. |
2 | V silnostěnném kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme mrkev a petržel. Když zelenina zesklovatí, přisypeme rýži s paprikou, zalijeme vývarem, vmícháme česnek, osolíme, opepříme. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 15 minut, až se vývar téměř vsákne. Do rýže vmícháme hrášek a pod poklicí necháme vývar úplně vstřebat, opatrně vmícháme krabí konzervu i s nálevem. |
3 | Rizoto vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, povrch urovnáme, zasypeme sýrem a rizoto zhruba 5 minut zapékáme ve středně předehřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.