Recept

Jehněčí na hříbkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 41716

Ingredience

150 g Cibulka jarní
100 g Hříbky čerstvé
750 g Jehněčí maso
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Olej olivový
5 g Paprika mletá sladká
50 g Protlak rajčatový
5 g Sůl
7 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
2% Sacharidy 8 g
38% Tuky 29 g
17% Sodík 333 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jehněčí na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a posléze pokračujeme ve smažení. Poprášíme paprikou, promícháme, vlijeme rajský protlak, opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, zvolna dusíme zakryté poklicí do měkka. Nakonec přidáme nakrájené hřiby, drcený česnek a nakrájené jarní cibulky. Ochutíme solí, pepřem, podusíme do měkka a horké podáváme.

Poznámka

Použít lze i naložené hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept