Jehněčí pečeně na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně na slanině
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Jehněčí kýta |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej rostlinný |
100 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165,0mg |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 605,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí pečeně na slanině postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka osmažíme na oleji. Potom ji přendáme do pekáče, přidáme polovinu másla, vodu a za občasného polévání výpekem pečeme do měkka. |
2 | Upečené maso pokrájíme na porce, zcezenou šťávu zjemníme zbytkem másla, dochutíme dle chuti. |
Poznámka
Servírujeme teplé.