Recept

Jehněčí kýta na divoko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41724

Ingredience

1 ks Bobkový list
120 g Cibule
600 g Jehněčí maso
20 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 dl Víno červené
300 g Zelenina kořenová
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
3% Sacharidy 12 g
54% Tuky 41 g
25% Sodík 493 mg
33% Bílkoviny 18 g

Jehněčí kýta na divoko postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a spolu s očištěnou, rozkrájenou zeleninou ji osmahneme na oleji a másle. Přidáme maso, osmažíme, přilijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet.

2

Maso přikryjeme, pozvolna dusíme do měkka, poté ho vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu a povaříme. Šťávu přecedíme, vlijeme víno a opět povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept