Jehněčí kýta na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na divoko
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41724 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
600 g | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno červené |
300 g | Zelenina kořenová |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 118,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kýta na divoko postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a spolu s očištěnou, rozkrájenou zeleninou ji osmahneme na oleji a másle. Přidáme maso, osmažíme, přilijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet. |
2 | Maso přikryjeme, pozvolna dusíme do měkka, poté ho vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu a povaříme. Šťávu přecedíme, vlijeme víno a opět povaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.