Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41731

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Bujón slepičí
2 ks Cibule
250 g Klobása Dunajská
1,5 kg Kuře
50 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
600 g Vepřová kýta
250 g Vepřová uzená plec
600 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,378 kcal
Kilojoule 5 766kJ
15% Sacharidy 52 g
120% Tuky 90 g
37% Sodík 737 mg
153% Bílkoviny 86 g

Masová směs s rýží postup přípravy receptu:

1

Syrové kuře zbavíme kůže, naporcujeme na 10 porcí a obalíme v mouce, uzené maso a vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli drobně nakrájíme, česnek rozdrtíme a překrájíme, petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Ve vodě 10 minut na mírném plameni vaříme slepičí bujón.

2

V silnostěnném hrnci na rozpáleném oleji s máslem ze všech stran osmažíme porce kuřete, poté je přeložíme na mísu. Do výpeku vmícháme cibuli, česnek, papriku a petrželovou nať a 2 minuty restujeme. Promícháme a přidáme uzené maso, kýtu a klobásu. Směs osolíme, opepříme, vlijeme tabasco, přidáme bobkové listy a 3 minuty smažíme. Poté přidáme osmažené porce kuřete, rýži a slepičí vývar. Vše promícháme a rychle přivedeme do varu. Plamen zmírníme a pod poklicí směs za občasného míchání dusíme. Po 20 minutách odklopíme a na silnějším plameni dusíme ještě asi 10 minut. Rýže musí být dobře udušená.

3

Směs servírujeme v nádobě, v níž se připravovala.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept