Jehněčí kotleta s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotleta s parmazánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
60 dkg | Jehněčí kotlety |
10 dkg | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
15 dkg | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 333,4mg |
Draslík | 576,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kotlety, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotleta s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme najemno cibuli a šunku. V míse smícháme se žloutky, smetanou, okořeníme nasekanou petrželkou, pepřem a solí. |
2 | Očištěné kotlety nasekáme na porce a na okraji nařízneme. Osmažíme je na části másla z jedné strany do červena. |
3 | Potom kotlety urovnáme do pekáčku opečenou stranou dolů, druhou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 15 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |