Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41757
Kategorie: Cukroví

Ingredience

400 g Cukr moučkový
3 g Fenykl obecný
3 g Hřebíček
80 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
25 g Ořechy vlašské
200 g Poleva čokoládová
25 g Rozinky tmavé
3 g Skořice mletá
10 g Soda jedlá
1 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 096kJ
27% Sacharidy 98 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 360 mg
18% Bílkoviny 10 g

Medovník postup přípravy receptu:

1

Těsto na medovníky si připravíme den předem.

2

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme med, cukr a důkladně spolu promícháme. Okořeníme mletou skořicí, mletým fenyklem a mletým hřebíčkem, přisypeme trochu jedlé sody, promícháme a necháme stát do druhého dne.

3

Do mísy přisypeme mouku, vypracujeme těsto, vyválíme na středně silný plát a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medové cukroví, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy, rozinkami a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 až 25 minut, vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout.

4

Vychlazené cukroví upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept