Medovník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medovník
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41757 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
400 g | Cukr moučkový |
3 g | Fenykl obecný |
3 g | Hřebíček |
80 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
25 g | Ořechy vlašské |
200 g | Poleva čokoládová |
25 g | Rozinky tmavé |
3 g | Skořice mletá |
10 g | Soda jedlá |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 110,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fenykl obecný, Hřebíček, Med včelí, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Soda jedlá, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medovník postup přípravy receptu:
1 | Těsto na medovníky si připravíme den předem. |
2 | Do mísy rozklepneme vejce, přidáme med, cukr a důkladně spolu promícháme. Okořeníme mletou skořicí, mletým fenyklem a mletým hřebíčkem, přisypeme trochu jedlé sody, promícháme a necháme stát do druhého dne. |
3 | Do mísy přisypeme mouku, vypracujeme těsto, vyválíme na středně silný plát a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medové cukroví, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy, rozinkami a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 až 25 minut, vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout. |
4 | Vychlazené cukroví upravíme na servírovací mísu a podáváme. |