Maďarský jehněčí paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský jehněčí paprikáš
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41762 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
60 g | Sádlo škvařené |
150 ml | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 171,6mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Maďarský jehněčí paprikáš postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a zvolna dusíme. |
2 | Když se šťáva vydusí, přidáme na kolečka nakrájené papriky a oloupaná rajčata. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté zahustíme moukou rozkvedlanou se smetanou a krátce povaříme. |