Jehněčí po staročesku
70 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí maso
 - 5gramůSůl
 - 180gramůCeler bulvový
 - 120gramůPetržel kořen
 - 150gramůMrkev kořen
 - 150gramůCibule
 - 6kusůPepř černý celý
 - 6kusůNové koření celé
 - 2kusyBobkový list
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
 - 40mililitrůŠťáva citrónová
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Do vařící vody vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, koření, maso a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Vývar scedíme.
 - 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným přecezeným vývarem, mícháme dohladka. Povaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou, opatrně zalijeme kysanou smetanou, necháme přejít varem a nakonec do omáčky vložíme maso.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.