Recept

Jehněčí po staročesku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41772

Ingredience

2 ks Bobkový list
180 g Celer bulvový
150 g Cibule
1000 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
120 g Petržel kořen
250 ml Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
40 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
10% Sacharidy 35 g
121% Tuky 91 g
19% Sodík 377 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí po staročesku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Do vařící vody vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, koření, maso a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Vývar scedíme.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným přecezeným vývarem, mícháme dohladka. Povaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou, opatrně zalijeme kysanou smetanou, necháme přejít varem a nakonec do omáčky vložíme maso.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem a zdobíme řezem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept