Jednoduchý recept

Polévka z tresčího filé se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41776

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
500 g Filé z aljašské tresky
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1500 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 454kJ
10% Sacharidy 37 g
244% Tuky 183 g
12% Sodík 232 mg
48% Bílkoviny 27 g

Polévka z tresčího filé se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky.

2

V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut.

3

Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut.

4

Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem.

5

Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept