Smažené jehněčí ledvinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené jehněčí ledvinky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41778 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Ledvinky jehněčí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
20 g | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 757,2mg |
Draslík | 583,0mg |
Vláknina | 710,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ledvinky jehněčí, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené jehněčí ledvinky postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem. |
2 | Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem. |
3 | Z vaječných bílků vyšleháme sníh, přisolíme, přišleháme žloutky a hladkou mouku. |
4 | V připraveném těstíčku obalujeme osolené a opepřené |
5 | (na čtvrtky nakrájené) ledvinky, které na sádle osmažíme a podáváme napíchnuté na jehle posypané pažitkou. |
a kde je ten jeden den naložení v octové vodě