Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41781

Ingredience

1500 g Jehněčí plec
80 g Máslo čerstvé
2 ks Paprikové lusky čerstvé
300 g Rajčata
10 g Sůl
500 ml Vývar jehněčí
Nádivka
80 g Cibule
3 g Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 g Žampiony čerstvé
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 434kJ
5% Sacharidy 19 g
46% Tuky 35 g
47% Sodík 934 mg
85% Bílkoviny 48 g

Jehněčí s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo. Podusíme na něm očištěné a na nudličky pokrájené žampiony, vyjmeme a přendáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou cibuli, přilijeme smetanu, osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, zasypeme nasekanou petrželkou, přimícháme žloutky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Očištěné maso opatrně vykostíme, uděláme do něho kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Do pekáče vložíme kosti a mírně na tuku osmahneme, kosti vyjmeme a prudce osmahneme nadité maso, osolíme, opepříme, dáme zpět kosti, podlijeme vývarem a v troubě pod poklicí dusíme doměkka.

3

Před koncem dušení přidáme pokrájené papriky a oloupaná rajčata, pro barvu dopečeme bez poklice. Hotové maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti, do šťávy dáme kousek másla, necháme přejít varem a dokořeníme.

Poznámka

Podáváme s těstovinou nebo bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept