Jednoduchý recept

Medovník s povidly

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41794

Ingredience

15 g Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
15 g Cukr vanilka
50 g Kandované ovoce
50 g Med včelí
280 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
200 g Poleva citronová
100 g Povidla švestková
50 g Rozinky tmavé
10 g Skořice mletá
5 g Soda jedlá
15 g Sádlo škvařené
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
23% Sacharidy 82 g
27% Tuky 20 g
13% Sodík 256 mg
14% Bílkoviny 8 g

Medovník s povidly postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty.

2

Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.

3

Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept