Bačova skopová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačova skopová polévka
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41801 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
5 dkg | Kroupy malé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
750 g | Skopové maso přední |
10 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
750 g | Zelenina kořenová |
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 568,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy malé, Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Zelenina kořenová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bačova skopová polévka postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu a maso. Na másle osmahneme nakrájenou, očištěnou zeleninu a přidáme ji k masu. Zvlášť uvaříme oloupané, nakrájené brambory a propláchnuté kroupy. |
2 | Polévku scedíme, okořeníme pepřem, paprikou, solí a třeným česnekem. Do polévky dáme brambory a kroupy. |