Rajčatová polévka se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka se skopovým masem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41802 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1,5 kg | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
1,5 kg | Rajčata |
700 g | Skopové maso přední |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Polévkové koření, Skopové maso přední, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Vložíme nasekanou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, necháme je chvilku podusit. Přilijeme studenou vodou, přidáme maso a vaříme 90 minut. |
2 | Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Polévku scedíme, prolisujeme rajčata, přidáme polévkové koření a podle chuti sůl. Zavaříme kapání, které připravíme rozšleháním vajec s moukou. |