Perníčky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky s rozinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41806 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
500 g | Cukr krupice |
5 g | Hřebíček |
100 g | Med včelí |
600 g | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Poleva citronová |
40 g | Rozinky tmavé |
10 g | Skořice mletá |
10 g | Soda jedlá |
25 g | Tuk |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Poleva citronová, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Perníčky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, jedlou sodu, okořeníme mletým anýzem, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme med, rozinky, vejce a vypracujeme těsto. Těsto necháme chvíli odležet, vyválíme na středně silný plát, který buď upečeme vcelku nebo můžeme vykrajovat tvořítky různé tvary. |
2 | Plech pomažeme tukem, položíme na něj plát těsta, potřeme bílky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. |
3 | Nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat. |