Recept

Pečené maso s jablky a ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41811

Ingredience

300 g Ananas
20 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Jablka
600 g Jehněčí kotlety
20 g Kari koření
40 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
150 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
7% Sacharidy 24 g
61% Tuky 46 g
7% Sodík 139 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pečené maso s jablky a ananasem postup přípravy receptu:

1

Jablka umyjeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citrónem. Ananas oloupeme, také nakrájíme na kolečka a přidáme k jablkům. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí, pepřem a kari kořením.

2

Maso umyjeme, nakrájíme na kotlety, potřeme připravenou česnekovou směsí a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.

3

Opečené maso přeložíme na plech a potřeme máslem. Na plech také naskládáme připravená jablka a ananas. Plech vložíme do horké trouby na 10 minut. Upečené kotlety, jablka a ananas vyjmeme z trouby. Na talíře upravíme maso, jablko, ananas, přidáme připravenou smetanu a podáváme.

4

Smetanu vylijeme do misky, přidáme pepř, nasekanou jarní cibulku, nasekanou petržel kudrnku, podle chuti sůl a dobře promícháme.

Poznámka

Kotlety podáváme teplé na vyhřátém talíři a ozdobíme plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept