Skopový pekáč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový pekáč
Skopový pekáč
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
250 g | Lilek |
80 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
600 g | Skopové maso přední |
5 g | Sůl |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopový pekáč postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kostky. Smícháme je s nakrájenou cibulí. Vložíme na dno pekáče. Na ně poklademe na větší kousky nakrájené maso, na plátky nakrájené lilky, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou, přilijeme vývar s drceným česnekem se solí a kořením. Zakapeme olejem a dusíme v troubě, před koncem přidáme nakrájená rajčata a doděláme. |