Recept

Zeleninový salát s masem, houbami a vejci

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 147 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 27 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41815

Ingredience

50 g Hovězí kýta
10 g Shiitake houby
3 g Ucho Jidášovo
Kořenící omáčka
60 g Brambory sladké (Batáty)
150 g Cibule
2 g Cukr krupice
30 g Fazole mungo
30 g Kořen zvonku
30 g Mrkev kořen
70 g Okurka salátová
6,5 ml Olej sezamový
9 ml Omáčka sójová
0,1 g Pepř černý mletý
2,3 g Pórek
6 g Sůl
1 g Sůl sezamová
1 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
1,4 g Česnek
Marináda
12 g Cukr krupice
6,5 ml Olej sezamový
26 ml Olej stolní
18 ml Omáčka sójová
3,5 g Sezam - semena
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 790kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
36% Sodík 726 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zeleninový salát s masem, houbami a vejci postup přípravy receptu:

1

Houby Shiitake namočíme na hodinu do studené vody, potom odstraníme nožičky a nakrájíme je na tenké nudličky.

2

Houby Jidášovo ucho rozebereme na jednotlivé kousky a promícháme je s jednou polovinou kořenící omáčky. Hovězí kýtu opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké, delší nudličky, stejně velké, jako houby a vmícháme do nich druhou polovinu kořenící omáčky. Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme je stejné nudličky jako maso a houby. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

3

Nudličky mrkve a okurky promísíme se solí, necháme 5 minut marinovat v soli a potom je vysušíme v utěrce. Kořen zvonku a cibuli očistíme, nakrájíme na stejné nudličky jako předešlé přísady. Nakrájený kořen zvonku promneme v soli, abychom jej zbavili hořké chuti. Z fazolek Mungo odkrájíme výhonky.

4

Na pánvi v rozehřátém oleji necháme ztuhnout celá vejce, která potom nakrájíme stejně jako ostatní ingredince.

5

Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené maso a houby. Na vysoké teplotě na pánvi orestujeme mrkev a okurku. Výhonky z fazolek Mugo orestujeme, scedíme je a potom do nich vmícháme sezamový olej se solí.

6

Nudle, které jsme nakrájeli ze sladkých brambor vaříme ve vroucí vodě, scedíme a smícháme s kořenící marinádou. Ochucené nudle orestujeme na pánvi, smícháme je s ostatními připravenými přísadami a servírujeme teplé, ozdobené vaječnými nudličkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept