Rumunský skopový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumunský skopový guláš
Rumunský skopový guláš
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
350 g | Cibule |
400 g | Mrkev kořen |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
400 g | Skopová kýta |
5 g | Sůl |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 606,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rumunský skopový guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. V hrnci rozpustíme sádlo, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme do poloměkka. |
2 | Potom přidáme na plátky pokrájenou zeleninu a oloupané na kostky nakrájené brambory. Dopečeme v troubě a posypeme pažitkou. |