Jednoduchý recept

Kynutý koláč jahodový s mandlemi

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 41822

Ingredience

25 g Cukr moučkový
30 g Droždí
300 g Jahody zahradní
20 g Mandle plátky
80 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
130 g Máslo čerstvé
25 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
8% Sacharidy 30 g
28% Tuky 21 g
9% Sodík 181 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynutý koláč jahodový s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo, rozdrobené droždí, přilijeme mléko, žloutky, promícháme a důkladně prohněteme. Necháme v teple vykynout.

2

Těsto vyválíme na velikost plechu, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, posypeme půlkami jahod, ze zbylých bílků vyšleháme lehký sníh a jahody sněhem polijeme. Zasypeme plátky mandlí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.

3

Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept