Jednoduchý recept

Slepovaný koláč

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41824

Ingredience

15 g Citronová kůra
40 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
20 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
200 g Marmeláda rybízová
280 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
75 g Tuk
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
14% Sacharidy 50 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 52 mg
13% Bílkoviny 7 g

Slepovaný koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, přidáme máslo, vejce, strouhanou citronovou kůru, vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly a vyválíme na stejně velké pláty. Plech pomažeme tukem a postupně upečeme každý plát zvlášť. Doba pečení jednoho plátu je asi 25 až 30 minut. První plát potřeme marmeládou a přilepíme k němu druhý plát. Znovu potřeme marmeládou a položíme třetí plát. Ze dvou bílků a krupicového cukru vyšleháme sníh, pokryjeme jím povrch slepeného koláče a vložíme ještě na chvíli do trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout sníh.

2

Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept