Skopové po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové po staročesku
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový květ |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Skopové maso přední |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 576,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 72,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopové po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso očistíme, pokrájené na kostky vložíme do vařící osolené vody se zeleninou, čtvrtinou dávky cibule, celým pepřem, česnekem a vaříme do měkka. Na másle zpěníme zbylou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. |
2 | Dochutíme drceným česnekem, majoránkou, muškátovým květem a opět povaříme. Omáčku přecedíme, vrátíme uvařené maso. |