Steak z tuňáka s dušenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z tuňáka s dušenou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Dýňová semínka |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Zelenina | |
---|---|
1 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Kapusta mražená |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 601,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Olej slunečnicový, Sůl, Tuňák obecný, Celer řapíkatý, Cukr třtinový, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kapusta mražená, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Steak z tuňáka s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit. |
2 | Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty. |
3 | Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu. |
4 | Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou. |
Poznámka
Steaky servírujeme jako hlavní teplé jídlo.