Recept

Mrkvový nákyp s hráškem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41859

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
Na hrášek
150 g Hrášek mražený
80 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,137 kcal
Kilojoule 8 940kJ
4% Sacharidy 16 g
309% Tuky 232 g
5% Sodík 100 mg
8% Bílkoviny 5 g

Mrkvový nákyp s hráškem postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Poté mrkev scedíme a necháme okapat. Hrášek přelijeme vodou a necháme okapat.

2

Okapanou mrkev rozmixujeme, přimícháme, sůl, pepř, cukr, muškátový oříšek, citronovou šťávu a smetanu.

3

Směsí naplníme formu na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Zkusíme špejlí, pokud se hmota nelepí, je nákyp upečený.

4

Na rozehřátém másle za stálého míchání asi dvě minuty lehce osmažíme hrášek.

5

Nákyp vyklopíme na mísu, ozdobíme hráškem a podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept