Karbanátky z hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 144 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z hrášku
Celkový čas: | 144 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 124 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 41864 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hrách žlutý |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý smetanový |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 147,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 136,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách žlutý , Jogurt bílý smetanový, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z hrášku postup přípravy receptu:
1 | 500 g žlutého hrachu dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme 1 litrem vody a necháme ho namočený minimálně 3 hodiny. Pak vodu scedíme, hrách zalijeme 1.5 litrem čerstvé vody a pomalu vaříme 2 hodiny. Do vody přidáme 1 očištěnou celou cibuli a očištěnou 1 malou mrkev. Druhou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. |
2 | V pánvi na 1 lžíci másla usmažíme dozlatova cibuli se slaninou. |
3 | Z uvařeného hrachu scedíme přebytečnou vodu a hrách s mrkví rozmixujeme tyčovým mixerem. K hrachu přidáme 2 vajíčka, 2 lžíce jogurtu, prolisovaný česnek, sůl podle chuti, pepř, majoránku, petrželku a usmaženou cibuli se slaninou a 2-3 lžíce strouhanky na zahuštění. Promícháme, utvoříme karbanátky, obalíme je v misce s 3-4 lžícemi strouhanky a usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany. Podáváme samostatně teplé i studené. |
Poznámka
Hrachové karbanátky podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.