Jednoduchý recept

Flambovaný koláč

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41870

Ingredience

20 g Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
25 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
5 g Hřebíček
1000 g Jablka
270 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
15 g Skořice mletá
100 ml Slivovice
25 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 588kJ
18% Sacharidy 64 g
49% Tuky 36 g
1% Sodík 19 mg
16% Bílkoviny 9 g

Flambovaný koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme vejce a máslo, vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici uležet. Mleté ořechy promícháme s mletým hřebíčkem, skořicí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky. Těsto vyválíme na plát, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, propícháme vidličkou, posypeme ořechovou směsí, poklademe plátky jablek, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.

2

Koláč vyndáme z trouby, do kovové misky nalijeme slivovici, zapálíme a koláč pokropíme.

3

Jakmile alkohol dohoří, koláč naporcujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept