Jednoduchý recept

Štrůdl s jablky a ořechy

  • Slovensko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Štrůdl s jablky a ořechy 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41890

Ingredience

50 g Cukr moučkový
800 g Jablka
200 g Mouka polohrubá
25 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový
100 g Ořechy vlašské
50 g Rozinky tmavé
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
25 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 479kJ
18% Sacharidy 65 g
47% Tuky 35 g
6% Sodík 121 mg
16% Bílkoviny 9 g

Štrůdl s jablky a ořechy postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, špetku soli, přilijeme ocet, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozpůlíme a vyválíme dva pláty.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo, promícháme s nadrcenými ořechy, rozinkami, strouhankou, rovnoměrně poklademe na pláty těsta, zavineme, konce zpevníme, položíme na tukem vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut.

3

Štrůdly necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Štrůdl s jablky a ořechy
Vyborný recept pro podzimní náladu. Jablk máme letos ze zahrádky spoustu a tak se výborně hodí ke zpracování sladkého moučníku. Recept je velice jednoduchý, rychlý a snadný. Zejména v době,kdy nemáme po ruce hotové listové těsto. Odzkoušeno a mohu doporučit. Akorát já dávám přednost pečícímu papíru před vymaštěným plechem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept