Vepřová žebírka na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na paprice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
125 g | Tuk |
1000 g | Vepřová pečeně |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 369,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka na paprice postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. |
3 | Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka. |
4 | Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme. |
6 | Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme. |
Klasické jídlo z jídelen a meníčkových restaurací. Palec nahoru.