Jednoduchý recept

Vepřová žebírka na paprice

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová žebírka na paprice 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 419

Ingredience

200 g Cibule
250 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
125 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
3% Sacharidy 11 g
54% Tuky 41 g
52% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Vepřová žebírka na paprice postup přípravy receptu:

1

Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody.

3

Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.

4

Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme.

5

Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme.

6

Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová žebírka na paprice
Klasické jídlo z jídelen a meníčkových restaurací. Palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept