Recept

Bramborová baba s kroupami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41913

Ingredience

80 g Anglická slanina
600 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
200 g Kroupy malé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
18% Sacharidy 65 g
20% Tuky 15 g
31% Sodík 611 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bramborová baba s kroupami postup přípravy receptu:

1

Menší kroupy dobře promyjeme v sítu, dáme je do hrnce, zalijeme vodou (1.5 litru), přidáme 1 lžičku soli, celou oloupanou cibuli a vaříme asi 40 minut. Mezitím si oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na kostičky. Deset minut před koncem varu ke kroupám přidáme brambory a společně dovaříme doměkka. Přebytečnou vodu případně scedíme, uvařenou cibuli vyjmeme. Pokud brambory nejsou rozvařené, tak je vidličkou rozmačkáme.

2

Očistíme si druhou cibuli s česnekem. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce vepřového sádla a cibuli, zpěníme dorůžova. Přidáme slaninu, promícháme a společně restujeme necelou minutu.

3

Do mísy k bramborům přidáme prolisovaný česnek, slaninu s cibulí, kmín, pepř, vejce, majoránku a sůl podle chuti. Přimícháme 2 lžíce polohrubé mouky. Pečicí plech vytřeme 1 lžicí sádla a směs vložíme na plech.

4

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova, přibližně 20-30 minut.

5

Babu nakrájíme na porce a podáváme ji horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept