Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41917

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
1 ks Citrony
50 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
20 ml Olej rostlinný
4 g Pepř cayenský
4 g Pepř černý celý
750 g Skopová plec
50 g Slanina vepřová
3 dl Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
5 g Tymián sušený
10 cl Víno bílé
7 dl Vývar z hovězích kostí
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
5% Sacharidy 18 g
88% Tuky 66 g
48% Sodík 964 mg
45% Bílkoviny 25 g

Skopová svíčková postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji

2

osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem a brusinkový kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept