Recept

Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 41919

Ingredience

1 kg Brambory
4 ks Cibulka jarní
400 g Fazole červené
800 g Kuřecí stehna
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
12 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
160 g Ricotta
6 špetka Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,244 kcal
Kilojoule 5 205kJ
27% Sacharidy 96 g
87% Tuky 65 g
27% Sodík 548 mg
121% Bílkoviny 68 g

Ricottová náplň v kuřecích stehýnkách se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory a vaříme ve slané vodě asi 15 minut, slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme, prolisujeme do misky a smícháme s 4 polévkovými lžícemi oleje, ricottou, solí a pepřem.

2

Na stehýnkách uvolníme kůži. Prstem oddělíme kůži od masa a vytvoříme váček, který lžící naplníme ricottovou náplní. Potom stehýnka osolíme a opepříme.

3

Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme 4 polévkové lžíce oleje a stehýnka po obou stranách opečeme. Potom je vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut.

4

Brambory nakrájíme na kousky, vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme zbývajícím olejem a okořeníme pepřem. Dáme do trouby ke stehýnkům a během 10 minut je dopečeme.

5

Omyjeme fazolky, očistíme a vaříme ve slané vodě asi 10 minut, potom slijeme. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky, podusíme asi 4-5 minut na rozpáleném másle a okořeníme solí a pepřem.

6

Kuřecí stehýnka podáváme na talířích s bramborami, ozdobené kroužky podušené cibule a drobně nasekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept