Věnečky z opalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Věnečky z opalovaného těsta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41932 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
4 g | Kypřicí prášek do pečiva |
35 g | Mouka polohrubá |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
180 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
25 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
300 ml | Šlehačka Pařížská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 215,6mg |
Draslík | 107,1mg |
Vláknina | 345,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 128,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Šlehačka Pařížská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Věnečky z opalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo, špetku soli a povaříme minutu, přisypeme mouku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme a mícháme, dokud těsto nebude husté a dokonale hladké. Doba vaření je přibližně 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nyní zašleháme do těsta kypřicí prášek a postupně všechna vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček, nemáme-li, naplníme igelitový pytlík a ustřihneme jeden růžek. |
2 | Plech pomažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a pytlíkem vytlačujeme na plech věnečky. Tvoříme raději menší, při pečení ještě nabudou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 25 až 30 minut. Věnečky necháme vychladnout, podélně je rozřízneme a naplníme pařížskou šlehačkou. |
3 | Vyskládáme je na servírovací talíř a podáváme. |