Recept

Valašská pohanková kaše naslano

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41942

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
250 g Pohanka
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 619kJ
13% Sacharidy 45 g
23% Tuky 17 g
24% Sodík 476 mg
19% Bílkoviny 10 g

Valašská pohanková kaše naslano postup přípravy receptu:

1

Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Dáme ji do zapékací mísy a nasucho ji za stálého častého promíchání osmažíme téměř dorůžova v předehřáté troubě na 200°C. Potom pohanku zalijeme 8 dl vody, přimícháme 0.5 lžičky soli a pod pokličkou ji dusíme doměkka. Dusíme přibližně 10-15 minut, kontrolujeme, abychom ji nepřevařili, případně po lžících doléváme horkou vodu (až 2 dl).

2

Anglickou slaninu a uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a usmažíme dozlatova. Slaninové škvarky vyjmeme a na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou zpěníme dorůžova.

3

Pohankovou kaši dochutíme solí, rozdělíme na talíře, každou porci omastíme škvarky, ozdobíme cibulí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept