Recept

Zapečená rajčata se žervé

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4196

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 hrst Bazalka
2 polévková lžíce Olej olivový
6 ks Rajčata
6 ks Sardelová očka
1 špetka Sůl
300 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 26 g
9% Sodík 182 mg
26% Bílkoviny 15 g

Zapečená rajčata se žervé postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, seřízneme asi v jedné třetině a vydlabeme.

2

Na náplň smícháme žervé, olivový olej, špetku soli a nasekané bazalkové lístky.

3

Rajčata naplníme směsí, navrch přidáme sardelku nebo trošku sardelové pasty, přiklopíme odříznutými kloboučky a naskládáme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky nebo tenké proužky, přidáme vydlabanou dřeň z rajčat a v troubě předehřáté na 200C pečeme asi 15min.

4

Podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept