Skopové po řeznicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové po řeznicku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
15 dkg | Kabanos |
3 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
400 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová kýta |
10 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 291,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kabanos, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopové po řeznicku postup přípravy receptu:
1 | Vykostěnou kýtu nařežeme na na plát, osolíme, opepříme, zasypeme na nudličky nakrájenou paprikou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a kabanos vcelku. Zavineme, zavážeme motouzem, dáme dusit na slaninu a cibuli. Podléváme, je-li maso hotové, vyndáme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a provaříme. |
Poznámka
Podáváme s rýží.