Skopová kýta na přírodno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta na přírodno
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
400 g | Paprika zelená |
250 g | Rajčata |
60 dkg | Skopová kýta |
5 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
10 dkg | Tuk |
25 dkg | Zelenina kořenová |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 400,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová kýta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopová kýta na přírodno postup přípravy receptu:
1 | Kýtu očistíme a upravíme na plát jako na roládu. Maso osolíme a potřeme česnekem. Stočíme, stáhneme motouzem a prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme zbytek slaniny, přidáme tuk a maso na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Vložíme celou cibuli, podlijeme vodou a za občasného polévání pečeme (je-li potřeba, podlijeme vývarem nebo horkou vodou). |
2 | Až maso začne hnědnout, vložíme zeleninu nakrájenou na plátky, prolisovaná rajčata a společně dopečeme. Ke konci přidáme nakrájené papriky. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme. |
Poznámka
Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.