Recept

Makrely smažené s rozmarýnem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41971

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
8 kg Makrela obecná
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
6 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
80 ml Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,553 kcal
Kilojoule 6 499kJ
2% Sacharidy 9 g
136% Tuky 102 g
7% Sodík 136 mg
272% Bílkoviny 153 g

Makrely smažené s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a vně i uvnitř osolíme, do každé ryby vložíme snítku rozmarýnu. Česnek rozdrtíme, citron rozkrájíme na měsíčky.

2

Na pánvi na oleji osmažíme dozlatova česnek, poté ho děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme. Do výpeku naskládáme ryby, opepříme je a na mírnějším plameni je smažíme z obou stran. Poté ryby zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vodou, přiklopíme a asi 10 minut dusíme.

3

Makrely podáváme s dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept