Filety ze štiky pečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety ze štiky pečené se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Cuketa |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Štika obecná |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 149,2mg |
Draslík | 307,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 590,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filety ze štiky pečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Štiku vyfiletujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, cuketu rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme cuketu a papriku a za stálého míchání smažíme do změknutí. Poté vmícháme rajčata, pepř a dusíme bez poklice, až se tekutina vydusí, občas promícháme. |
3 | Do olejem vymazané zapékací mísy poskládáme filé ze štiky, překryjeme směsí zeleniny, přelijeme smetanou, zasypeme sýrem, petrželovou natí a strouhankou. Rybu pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny. Servírujeme v míse, ve které se ryba pekla. |