Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečený losos na víně 5 1
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41977

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Losos - filety
80 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
Na ozdobu
1 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata Cherry

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 903kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 243 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pečený losos na víně postup přípravy receptu:

1

Filety z lososa osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli a citron nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať nahrubo nasekáme.

2

Filety v míse přelijeme máslem, vínem, poklademe rozebranými plátky cibule, plátky citronu, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny.

3

Upečené filety servírujeme přelité výpekem, obložené cherry rajčátky a posypané petrželovou natí.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Pečený losos na víně
Opravdu výborný recept na lososa.
 
vili
Pečený losos na víně
Všechny mé dosavadní recepty na lososa strčil tento postup do kapsy. Opravdu DELUX, doporučuji. ;-)
 
MonikaU
Pečený losos na víně
Docela zajímavý a především jednoduchý recept. Určitě ho brzy vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo. M.
 
Marcela Mikešová
Pečený losos na víně
Rychlý a jednoduchý recept, který ve výsledku mile překvapí. Vyzkoušela jsem, mohu doporučit.
 
sarka01
Pečený losos na víně
Výborný recept, lososa na tento způsob mohu jen doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept