Skopový guláš s hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš s hřiby
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41979 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
15 dkg | Cibule |
15 dkg | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 dkg | Sádlo škvařené |
60 dkg | Skopová plec |
5 dkg | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 810,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopová plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skopový guláš s hřiby postup přípravy receptu:
1 | Plec očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo s nakrájenou slaninou, vložíme nasekanou cibuli, kmín, hřiby, papriku a mírně osmažíme. |
3 | Přidáme maso, podlijeme, přidáme česnek a dusíme do změknutí. Mouku rozmíchanou s vodou nalijeme do šťávy a provaříme. |
Poznámka
Podáváme s makarony nebo brambory.