Maďarská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská omáčka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41993 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Houby čerstvé |
5 dl | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
4 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 344,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Maďarská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli najemno nakrájenou a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a necháme zakryté dusit 5 minut. Zatím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a přilijeme k paprice, přidáme nadrobno nakrájené houy a 20 minut necháme dusit. Nakonec omáčku scedíme a dochutíme solí a pepřem. |
2 | Použijeme na maso nebo např. na těstoviny. |