Jednoduchý recept

Plněné vepřové závitky

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Plněné vepřové závitky 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 420

Ingredience

250 g Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Okurky nakládané
0,7 g Pepř černý mletý
150 g Salám jemný
30 g Slanina vepřová
25 g Sůl
120 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 613kJ
2% Sacharidy 8 g
40% Tuky 30 g
66% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Plněné vepřové závitky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme a mírně osolíme.

2

Do středu plátků naskládáme proužky slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, hranolky salámu a okurky nakrájené na nudličky. Náplň opepříme, maso zavineme a sepneme párátky nebo ovážeme nití.

3

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na 2/3 tuku osmažíme do zlatavé barvy. Zalijeme vodou, do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a opepříme. Za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.

4

Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme na závitky, které ve šťávě krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Plněné vepřové závitky
Super závitky, jsou to takové španělské ptáčky z vepřového masa. Místo kýty se dá použít i např. krkovička a plátky potřít hořčicí. Používám ale více masa než je uvedeno v receptu, na jednu porci cca 100 - 140 g. 75 g je hodně málo. Taktéž jsem použila o trochu více uzeniny a slaniny.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept