Recept

Borůvkovo-tvarohový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42005

Ingredience

500 g Borůvky
75 g Cukr krupice
25 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
75 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Tvarohová náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vejce slepičí
Drobenka
100 g Cukr krupice
140 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
27% Sacharidy 97 g
32% Tuky 24 g
14% Sodík 270 mg
32% Bílkoviny 18 g

Borůvkovo-tvarohový koláč postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj trochu vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 10 minut odpočinout, pak přimícháme máslo, žloutky, zbytek cukru, pomerančovou kůru, sůl a zbytek vlažného mléka. Vymícháme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a uložíme na teplé místo vykynout.

2

Borůvky omyjeme, očistíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dva plechy vymažeme máslem a na každý plech položíme polovinu vykynutého těsta. Pomocí rukou z těsta na plechu vytvoříme kruh a roztáhneme ho po celé ploše plechu. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.

3

V misce smícháme tvaroh, vejce, cukr a takto připravenou směsí potřeme oba dva kruhy těsta. Navrch nasypeme borůvky.

4

V další míse smícháme máslo, hrubou mouku, cukr a pomocí prstů vypracujeme drobenku. Připravenou drobenkou poté posypeme koláč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept