Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42020

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
60 g Droždí
1 kávová lžička Pomerančová kůra
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
8 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Ořechová náplň
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
300 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Ořechy vlašské
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 790kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 66 mg
9% Bílkoviny 5 g

Svatební koláčky postup přípravy receptu:

1

V hrníčku rozmícháme vlažné mléko, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, přilijeme kvásek, vlažnou smetanu, zbytek cukru, žloutky, pomerančovou kůru, špetku soli. Těsto propracujeme, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo vykynout.

2

V menší misce smícháme umleté vlašské ořechy, mléko, cukr, vanilkový cukr. Vypracujeme ořechovou náplň do koláčků.

3

Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rozdělíme na čtverečky, ty plníme připravenou ořechovou náplní a balíme.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené svatební koláčky. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

5

Po vychladnutí koláčky posypeme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept